Uzaktan Eğitim

Değerli Öğrenciler;

Bütün dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi döneminde, Coronavirüs (COVID-19) nedeniyle olağanüstü şartlar yaşanmaktadır. Bu süreçte, Ülkemizde de eğitimin kesintiye uğramaması için 23 Mart 2020 tarihinden itibaren teorik derslerimizin öğretimi Fırat Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi alt yapısı üzerinden gerçekleştirilecektir. Halen uzaktan öğretim ile yürütülmekte olan dersler aynı şekilde devam ederken; öğrenci becerilerini arttırmaya yönelik uygulama, laboratuvar, staj vb. etkinlikler dışındaki tüm dersler yeni bir açıklama yapılıncaya kadar uzaktan öğretim ile yürütülecektir. Uygulama Önlisans, lisans ve lisansüstü öğretimlerin hepsini kapsayacaktır.

Derslerini uzaktan öğretim platformuna taşıyacak öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve süreçte rol alan bütün idari personellerimiz, ortaya çıkabilecek problemleri en aza indirebilmek için birbirlerini destekleme ve fedakârlıkla çalışmak durumundadırlar. Süreçten kaynaklı bu uygulamada herkesin desteğini beklemekteyiz.

İnternet erişimi, bilgisayar veya mobil donanım ihtiyacı konularında öğrencilerimizin zaman zaman yaşayacağı zorluklar olabilir. Öğretim elemanı – öğrenci etkileşimini sürekli sağlayabilecek farklı etkinlikleri mevcut öğrenme yönetim sistemlerimiz üzerinden sağlayacağız.

1. Uzaktan Eğitim sistemimiz iki ayrı platform üzerinden yürütülmekte olup aşağıdaki tablodan hangi sistemi kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

BLACKBOARD

KULLANACAK BİRİMLER

Kovancılar Meslek Yüksek Okulu

Sisteme giriş bağlantısı: https://ue.firat.edu.tr/

Eğitim videosu için Tıklayınız.

1. Uzaktan Eğitim Platformlarına erişimde kullanacağınız “Kullanıcı adı” ve “Şifreniz” Öğrenci İşleri Bilgi sistemi (OBS)’ye girişte kullandığınız bilgilerle aynı olacaktır.