Bilgisayar Programcılığı

Amaç

Programın amacı; her geçen gün önem kazanan bilgisayar teknolojisi eğitimini öğrencilerimize en doğru şekilde öğretmek, detaylı uygulamalarıyla sunmak ve bilgi teknolojileri konusunda endüstrinin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını karşılamaktır. Bu şekilde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli, teknolojiyi bilen, bildiğini üretime katabilen öğrenciler yetişmektedir. Bilgi toplumu olma yolundaki ülkemizde, büyük gereksinim duyulan bir alanda meslek edindirmek amacıyla açılan bu bölüm, programında bilgisayar donanım ve yazılım teknolojileri üzerine kurulu dersleri bulundurur.

Kariyer Olanakları

Mezunlar başta sanayi kuruluşları olmak üzere yazılım firmaları, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, İnternet servis sağlayıcıları, İnternet yayıncılık şirketleri, radyo-televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, eğitim, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkanına sahiptirler.

Dikey Geçiş Yapabilecek Lisans Programları

1. Bilgisayar Bilimleri